četrtek, 3. julij 2014

Kaj imajo skupnega nogomet, kočije in najmanjši avtomobili na svetu? Top Gear live show!

Današnjega dneva smo se z Urošem in Ajdo veselili že kar nekaj časa. Pravzaprav od takrat, ko je Ajda povedala, da v Zagreb pride Top Gear live show, in smo se odločili, da nabavimo karte. Uroš se je sicer tolkel po glavi, ker je ponesreči kupil "napačne" karte oziroma karte za čisto zgornji sektor namesto za enega niže. In če je to naglas ponovil še minutko, preden smo vstopili v Areno, se je hitro izkazalo, da je bila njegova zmota čisto dobrodošla. Vsaj za prvo predstavo očitno niso prodali dovolj kart, tako da so zgornja dva sektorja zaprli, tiste s kartami za tja pa prestavili še en sektor nižje. Tako smo na koncu sedeli v sektorju, ki je bil v originalu okoli 13 evrov dražji kot tisti, za katerega smo imeli karte.



Malo po šesti uri se je točno uro in pol dolg šov začel. Najprej seveda uvodni pozdravi, pa branje hrvaškega nagovora, v katerem Clarkson pove, da je debel, May, da ima jako malega pimpeka, Hammond pa pritrdi, da tudi on. Potem pa se je začel pravi šov. Malo norenja z avti, pa humorni vložki z najmanjšimi avtomobili na svetu, snajperja, ki 150-krat v minuti in sedmih sekundah ustrelita Clarksona, po mini tovornjačkih skakajoči kolesar, dirka s kočijami, vožnja trikolesnikov in veliko prevračanja, malo ognja in par bejb v usnju, za konec pa še nogomet med Hrvaško in Anglijo - rezultat je bil 5 : 4 za Hrvate. In ja, tudi Stiga smo videli. 







Seveda bi si vsi želeli, da bi šov trajal še kakšne pol ure (ali pa kar še cel dan), ampak lepe stvari itak vedno hitro minejo. Na koncu smo iz ptičje perspektive še vrgli uč na celo falango Top Gearovih tovornjakov, ki so bili parkirani za Areno in se ob lepem sončnem zahodu še pomastili s piščancem iz KFC-ja.



Doživetje je bilo res enkratno in domov smo odšli polni lepih vtisov. Dobro porabljeni evri, ni kaj!

Ni komentarjev:

Objavite komentar