četrtek, 4. december 2014

Nekaterih stvari ni nikoli preveč

Seveda se stvar razlikuje glede na to, koga vprašaš. Zase bi lahko rekla, da sta taki dve stvari. No, priznam, v resnici so tri. Najbrž bi se število še nekoliko povečalo, če bi imela dovolj časa za razmišljanje. In seveda če bi štela zraven tudi ljubezen, zdravje in še druge podobne dobrine. Ampak če se gremo čisto materialno, so tri stvari.

Prva in najočitnejša stvar so seveda knjige, za katere mi konstantno zmanjkuje prostora in nato ugotavljam, kateri del stanovanja ni še povsem prekrit s knjižnimi policami.

Druga stvar so skodelice. Prostor za skodelice imava omejen na malo manj kot eno polico v viseči omari. Zložene so druga v drugo, da sploh gredo vse noter in imam "prepoved" kupovanja novih oziroma lahko kupim novo le, če dam kakšno drugo stran. Pred kratkim mi je Uroš rekel, da lahko naberem nekaj skodelic, ki jih ne bom pogrešala, da jih bo nesel v službo. Tako sem nabrala štiri ali pet skodelic, ostale pa zložila nazaj na polico - še vedno je bila čisto polna, edino v višino je ostalo nekaj prostora. 

Tretja stvar pa so čaji. Nekateri kupijo škatlo čaja ali dve, nato pa ta okus ali dva pijejo toliko časa, dokler ne zmanjka vrečk, spet kupijo eno ali dve in tako naprej. Jaz (midva) ne. Na najini mizi je trenutno sigurno vsaj kakšnih petnajst škatel čaja (morda celo še kakšna več), kar nekaj vrečk pa imava še v "čajni škatli", ki je bila včasih namenjena temu, da so bili noter vsi čaji, ki jih imava. Pred kratkim sva se odločila, da ne kupiva nobene škatle čaja, dokler zaloge nekoliko ne sprazniva. Še dobro, da oba pijeva čaj iz ekstra velikih skodelic, v katere gresta dve vrečki čaja, tako da gre praznjenje zaloge nekoliko hitreje.


Če ne verjamete, da čajev ni nikoli preveč, vprašajte mojo mami, vam bo ona povedala. Menda sva malo v žlahti ...

A kako nama gre praznjenje zaloge? Dobro, seveda, ampak nama gre še bolje njeno povečevanje. Ja, vem, napisala sem, da sva sklenila, da ne bova kupovala novih škatel, dokler ne izprazniva zaloge, pa se tega nisva čisto držala ... Najprej sva domov privlekla še dve. Nato sem jaz privlekla še eno. Nazadnje pa sva spet s skupnimi močni privlekla še tri. V eno škatlo sem skombinirala nekaj različnih okusov in si jo odnesla v službo. Ja, celih dvajset vrečk proti vsem tistim, ki so doma, res ni veliko.

Zdaj mora biti pa zima mrzla, da bova pila veliko čaja. Zavita v deko, ob branju, gledanju televizije ali delanju za diplomo.

7 komentarjev:

  1. prav ne bi se mogla bolj strinjat! jaz raje ne bom objavila slik, koliko knjig, skodelic in čaja je pri nas doma, ker nas bo kdo imel za hoarderje

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz bi imela sigurno še ful več skodelic, če bi imela prostor za njih, tako se pa malo držim nazaj. No, pri knjigah je pa seveda drugače ... Meni je ful lepo, če je v stanovanju veliko knjig.

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Niti nisem kaj dost zbirčna pri okusih - s sadnimi se skoraj ne da zgrešit, če imajo še kaj cimeta notri, sem pa sploh vesela. Od zeliščnih pa najraje meta. Doma imam itak tako veliko skodelico za čaj, da vedno mešam dva okusa, ponavadi enega zeliščnega in enega sadnega. Edino pravih čajev ne pijem.

      Izbriši
    2. Kaj pa meniš o ekoloških ali organskih? Jaz sem dobila eno škatlico za božička in so mi tako močni, da jih moram mešati v 0.5l vode.

      Izbriši
    3. Jih nisem pa še nikoli pila - bo treba enkrat probat, da vidim, kakšni mi bodo.

      Izbriši
    4. Jaz bom ostala kar pri navadnih, so mi zaenkrat bistveno boljši :)

      Izbriši