sobota, 1. november 2014

Praznična rekreacija: plezanje v Glinščici

Če se zgodi, da sva takole na vikendaški dan oba prosta, vremenska napoved pa je lepa, je seveda to treba izkoristiti. Danes ponovno v obliki plezanja. Tokrat v neke čudne sektorje v dolini Glinščice. Čudne zato, ker so smeri opremljene tako, kot pač so - svedrovci sem in tja na nekih čudnih mestih, sidrišča na vrhu urejena ali pa ne -, ocene nekaterih smeri pa so, zelo milo rečeno, smešne. Recimo samo, da sem plezala najtežjo 4b v svojem življenju - vmes sem morala dvakrat počiti in malo sezuti plezalke, na koncu pa plezati že zelo na trmo in z veliko prigovarjanja od spodaj, da mi je uspelo.


Vseeno pa smo dan dodobra izkoristili. Divje svinje (ali kače, risa, tigra ali česa podobnega) sicer nismo videli nobene, smo pa eno slišali. Najbolj divja žival, ki nam je prekrižala pot, je bila kobilica.


Dan je bil lep in topel (vode je bilo tokrat dovolj, da se nam ni bilo treba ustavljati na prvi črpalki čez mejo), razgledi pa krasni.








Poleg najtežje "4b" smo splezali še kar nekaj drugih smeri. Pridelali smo nekaj novih modric in prask. Malo smo preklinjali, malo tulili, včasih oboje skupaj, se veliko spodbujali in se naučili še česa novega. Anja je super "vodička od spodaj" - zelo dobro zna svetovati, kako najlažje naprej (čeprav je včasih kdo tudi ne posluša in dela malo po svoje).








Doma naju je spet pričakala taščina goveja juha, ki se je po napornem dnevu noro prilegla. Lep dan je bil. Spet.


Ni komentarjev:

Objavite komentar