četrtek, 6. november 2014

Osvajanje na domu

Poštar je človek, s katerim ponavadi nimaš ravno veliko stika. Večinoma samo pobereš iz nabiralnika pošto, ki jo je v njem pustil, občasno pa mu podpišeš kakšen prevzem. Danes pa je bilo malo drugače.

Z Urošem sva se ravno odpravljala na kavo in po darilo za moj rojstni dan, medtem pa smo klepetali s tastom, ki se je prav tako odpravljal, in taščo, ki je ravno prišla, ko se je pripeljal poštar. Ker sem bila že ravno pri vratih, sem se odločila, da stopim ven, da bi dal pošto direktno meni v roke. Stopila sem ven in ga pozdravila s prijaznim "dober dan". 

Potem pa je postalo "zanimivo". Obrnil se je, me pogledal, po kakšni sekundi ali dveh pa kar malo preveč navdušeno izjavil "Oooooo, midva se pa še ne poznava, ane?" Malo sem čudno pogledala in rekla, da res ne. Pa je začel govoriti nekaj o tem, da se mu zdi, da je videl eno pošto za naš priimek, samo poiskati jo mora. Iskal jo je malo dlje kot ponavadi, potem pa si je vzel še malo časa, da je nabral dva kompleta reklam, preden mi je vse skupaj porinil v roke. Nato me je še enkrat pogledal, se posmejal in rekel: "No, pa sej se še kej vidva, ane." In se odpeljal.

Kar čuden občutek, ko te pred domačimi vrati nekdo takole "osvaja". Sploh če mož stoji takoj na drugi strani vrat. In poleg njega še tast in tašča. Zanimiv in nenavaden začetek dneva, ni kaj!

6 komentarjev:

  1. OSVAJANJE ???? Nekatere ptičke imajo pa res bujno domišljijo !!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. To ni domišljija, to je že paranoja!

    Tomaž

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paranoja? Nikakor, samo zanimiva dogodivščina izpred domačih vrat.

      Izbriši
  3. To pa so že multileme!

    Za začetek pa se le loti najprej pisave. Poišči nekaj normalnega za "ščž"!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmmm, ne vidim, kaj je narobe s pisavo? Pri meni so čšž čisto normalni ...

      Izbriši
  4. Mogoče ima pa tvoje pisanje drugačeno podzavestno razmišljanje kot poštarjeva prijaznost...

    OdgovoriIzbriši