torek, 25. november 2014

Kako stuširati mačka v 9 korakih

Splošno znano dejstvo je, da mački niso ravno največji ljubitelji vode. No, seveda, najdejo se taki, ki prav radi rinejo glavo pod curek vode iz pipe, njihovi lastniki pa to posnamejo in dajo na svetovni splet, da se lahko milijoni ljudi smejejo njihovemu mačku. Ampak ti niso predmet današnje objave, zato se vrnimo k mačkom, ki vode ne marajo.

Iz takšnega ali drugačnega razloga lahko pride do tega, da je treba mačka stuširati. Na primer cel kup bolh, ki nekako najdejo pot do njega, čeprav je na balkonu v prvem nadstropju, kar je še kar precejkrat več kot tistih ne vem koliko lastnih višin, ki jih te nadloge lahko preskočijo. Seveda tuširanje bolh ne odpravi, ampak vsaj malo očisti mačkovo kožo in dlako.

In seveda maček ne stopi kar prostovoljno v tuš kabino in seveda ne čiča in čaka, da ga stuširaš, zato se je treba tuširanja lotiti taktično. 

Za tuširanje potrebuješ:
- mačka,
- dve osebi (recimo jima oseba T in oseba U, da ne bomo vedno uporabljali samo A in B),
- tuš kabino,
- šampon proti bolham,
- veliko potrpljenja,
- čim višji prag bolečine.

Nato slediš enostavnim 9 korakom:
1. Ena od oseb zapre vrata kopalnice, da maček ne more pobegniti.

2. Oseba T odpre vodo in počaka, da se nekoliko segreje.

3. Oseba U prime mačka za sprednjimi tačkami in ga poskuša postaviti v tuš kabino tako, da maček ne doseže roba vrat tuš kabine - če se ga namreč lahko dotakne samo s konico kremplja, bo zbral vse svoje moči in ga zagrabil z vsemi štirimi tacami.

4. Oseba T se trudi tuširati mačka, ki izmenično grabi po enem in drugem robu vrat tuš kabine, vmes pa se še poskuša izviti iz prijema osebe U in ji pridela kakšno prasko ali tri, pri vsem tem pa po možnosti še butne osebo T, kar povzroči pravi pravcati vodomet. 

5. Oseba U se trudi, da bi obdržala mačka v tuš kabini, oseba T umira od smeha, ker hoče maček na vsak način pobegniti.

6. Oseba U nahruli osebo T, naj se neha smejati in naj raje tušira mačka.

7. Oseba T zapre vodo in našamponira mačka. Maček sicer ni zadovoljen, ampak se ne upira preveč, zato si lahko oseba U nekoliko odpočije.

8. Ponovitev korakov 4.-6.

9. Oseba T zapre vodo in vzame brisačo, v katero z osebo U s skupnimi močmi zavijeta mačka in ga nekoliko osušita.

Pol bojlerja tople vode, pol zdravja (saj veste, smeh in to), kup prask in eno poplavljeno kopalnico kasneje je maček stuširan.

Lahko ga poskusite še nekoliko posušiti s fenom, da ne nori po bajti še ves moker, ampak to poskrbi še za dodatno nejevoljo in strah (ki pa vseeno ni tako hud kot tisti pred sesalcem).

Čisto enostavno, mar ne?

6 komentarjev:

  1. Sploh si ne predstavljam, da bi našga mačkona stuširali, ker že tako se čisti sam vsaj 10x dnevno, če ne še več... najbrž zato, ker ima daljšo dlako pa tudi njegova mama ga je zmeraj čistila :) A dejansko naj bi se mačke redno tuširalo?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Raje ne kot ja, kolikor vem, ker itak ne marajo vode. Midva sva ga do sedaj stuširala dvakrat, pa še to po nasvetu veterinarke, ko je fasal bolhe in je imel zasvinjano kožo (iztrebki in jajčeca), pa nama je rekla, da bi blo fajn, da ga stuširava, preden mu za vrat zlijeva ampulo. Se pa mački itak vsi pogosto umivajo, so blazno čiste živali. Najin se je obakrat po tuširanju ful sam umival, očitno nisva dobro opravila svojega dela :D

      Izbriši
    2. Hehe jst vedno govorim domačim, da je najbrž še bolj čist kot mi :D kaj pa glede klopov? Tudi uporabljata ampule al jih sproti s pinceto dajeta ven?

      Izbriši
    3. Klopa ni imel pa še nikoli - itak je notranji muc, edino na balkon ga spustimo, ko je topleje, pa klopi do tja ne pridejo. Čeprav sva isto mislila za bolhe, dokler nisva čisto zgrožena ugotovila, da kar gomazijo po njem.

      Izbriši
    4. Hm... zanimivo, na kakšen način pa naj bi se bolhe prenašale? Jaz sem vedno mislila, da pri notranjih mucih teh težav ni..

      Izbriši
    5. Ja, jaz sem bila tudi vedno prepričana, da je tako ... Ampak ko sem se malo bolj poglobila vse skupaj, sem ugotovila, da je ta golazen povsod - lahko jih noter prinese človek na obleki, prilezejo pa tudi skozi odprta okna ali kakšne druge špranje ... Mater jim! :)

      Izbriši