sreda, 7. maj 2014

Kdo prejema mojo pošto?

Pred kratkim smo tule v našem koncu dobili novega poštarja. In z novim poštarjem je k nam začela prihajati tudi čudna pošta. Na kuvertah so bila napisana neka čudna imena, ki sem jih videla prvič. Ni šlo za prejšnjega lastnika hiše, tisto ime poznam, čeprav njega ne. V bistvu imena niti niso bila toliko čudna, kot so bila napačna. Podroben pogled na tiste kuverte pa je razkril, da so zgrešile naslov. Včasih je bila pravilna številka, ne pa tudi ulica. Drugič je bila pravilna ulica, ne pa tudi številka. Tretjič in četrtič spet prva varianta. 

Seveda, zgodi se, da se poštar zmoti in kuverto vtakne v napačen nabiralnik. Pri naši hiši za te kuverte poskrbimo, da pridejo spet v roke poštarju in potem (vsaj upam) romajo na pravi naslov. Ampak ob vsem tem ne morem, da se ne bi vprašala, kam ta poštar nosi mojo pošto. Ne "bojim" se sicer, da nekdo v sosednji ulici ali petnajst hiš naprej pozna promet na mojem bančnem računu, saj ne dobivam več papirnatih izpiskov. Poleg tega vem, da mi nihče ne bo plačal položnice za telefon, ker jo dobivam na elektronski naslov. Mogoče pa nekdo koristi moje bone za popust v deemu. Pa naj jih, če mu pridejo prav. 

Ampak kdo ve, morda sem pa zadela na lotu, pa tega sploh ne vem, ker nisem dobila pošte. Pustimo dejstvo, da lota sploh ne igram, ob strani. Ali pa mi je pisal že davno izgubljeni praprapraprapradedek, ki me želi obvestiti, da sem podedovala vse premoženje njegove praprapraprababice, vendar ga ne bom dobila, če mu ne bom odgovorila v naslednjih treh dneh. Pa tega sploh ne vem! 

Poštenega prejemnika moje pošte tako prosim, da poskrbi, da jo bo poštar prinesel na pravi naslov. Ga častim kavo. Če se izkaže, da sem res zadela na lotu, pa tudi kosilo.

4 komentarji:

  1. Ja to se je pa res za zamislit. Pri nas na srečo (še) ni takšnih težav, imamo bolj težave tukaj v študentskem stanovanju, ker se stanovalci menjajo, njihova pošta oz. bolje rečeno reklame naslovljene na njih, pa še kar prihajajo in vse kar mamo od njih je delo z odnašanjem papirja. Če pa bo kdo drug prejel pošto o tvojem dobitku na lotu, pa bodi prepričana, da bo v zameno za pismo zahteval svoj delež ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to ti je zastonj fitnes! Kardio + uteži, kaj češ lepšega :D

      Izbriši
  2. Mogoče so pa k vam premestili poštarja, ki je prej dostavljal v okolišu Janeza Janše. On je imel tudi vedno težave s prejemanjem pošte ...

    OdgovoriIzbriši