torek, 13. januar 2015

Vstavi računalniški naslov po želji

(Spet imam enega tistih dni, ko mi naslovi ne gredo.)

Včasih v življenju posameznika pride do tega, da mora kupiti kaj novega. Včasih samo gate ali nove hlače. Včasih pa tudi kaj dražjega. Na primer prenosni računalnik. Če bi bilo po moje, bi ga kupila enkrat in ga imela potem za vedno. Ampak tako žal ne gre. Ker se tehnika pokvari. Tako pokvari, da nima smisla popravljati. Moj prejšnji prenosnik je bil to samo po imenu, v praksi pa je bil stacionarni računalnik. Pa se niti nisem sekirala. Potem se je začel tako pregrevati, da bi lahko na njem pekla jajca. In crkovati. Pa je nekaj časa pomagalo, da sem kupila hladilnik. Pa spet ne tako zelo dolgo. In čez nekaj časa niti odpiranje in sesanje ni pomagalo več. 

In ko je prišlo do tega, da sem ga lahko uporabljala samo še za utež ali ponev, sem se vdala v usodo, da bo pač treba kupiti novega. In sem ga.


A veste tisto, ko kupite nov računalnik (velja tudi pri telefonih), ste navdušeni kot mali otrok in se potem prav počasi spravite k temu, da nanj naložite vse, kar potrebujete, in si ga personalizirate čisto po svojih željah? Veste? 

No, jaz ne. Ker mi je to stresno. Če bi bilo po moje, bi računalnik prižgala in vse bi bilo tako, kot si želim, da je. Pa seveda ni. In potem vse tisto tuhtanje, kaj moram še naložiti in tako naprej. Jaz bi rada računalnik samo prižgala in ga potem že takoj uporabljala, ne pa da najprej zabijem še xy minut z nameščanjem vsega, kar potrebujem za to, da ga lahko uporabljam.

No, vsaj chrome ima to možnost, da smo uvoziš vse zavihke in je to to. Če bi morala urejati še vse to, bi se mi samo še zmešalo in bi nazaj na štrom priklopila prejšnjega prenosnika stacionarca. No, tega seveda ne bi naredila. Če pa že bi, bi si hitro premislila, ko bi se segrel še hitreje kot kastrola na devetki indukcijske plošče in crnil v trenutku, ko bi samo pogledala ikono za internet.

Bolj kot nad tem, da imam nov računalnik, sem navdušena nad tem, da imam računalnik, ki dela. In ki ne hrumi kot en tovornjak v višnjegorski klanec. In nad tem, da na njem ne morem peči jajc. In da ga lahko tudi odklopim iz elektrike in preživi več kot milijoninko sekunde. 

To, da je lep, je pa samo dodaten plus. :)

4 komentarji:

  1. Čestitke za novo pridobitev :) Imam pa jaz z mojim enake probleme, uporabljam ga namesto radiatorja in s svojim glasnim brnenjem mi dela družbo ko sem sama, no tudi ko nisem sama, ampak pustimo to ;) Malo se sprašujem, če mi bo vsaj magistrsko nalogo uspelo dokončat, preden mi dokončno crkne...Je pa prenosnik, tako da moram spodaj nujno imet podstavek z ventilatorji, pa tudi to ne pomaga veliko :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Jaz sem zdaj res prav navdušena nad tem, kako tih je - prejšnjega sem kupila rabljenega, tako da sem bila prikrajšana za ta užitek :D Zdaj naj pa samo čim dlje traja.

      Izbriši
  2. Očitno vsi prenosniki slej kot prej padejo v kategorijo nepremičnin. Jaz sem pravzaprav kar vesela, da je z mojim tako. Tako me vsaj ne zamika, da bi ga odnesla na kavč ali posteljo. Ko imam dovolj prisilne drže za mizo je pač treba ''odklopit''.
    No, skoraj... na žalost smart phone ni vezan na iste pogoje uporabe... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Saj jaz ga bom imela tudi več ali manj ves čas na mizi, ampak je fino vedet, da ga lahko odnesem tudi kam drugam, brez da bi mi ga bilo treba zato potem spet nekje priklapljat in še enkrat prižigat :)

      Izbriši