torek, 24. junij 2014

Najini morski izleti (1)

Ker na štirinajstdnevnem morskem oddihu pač ne moreš ves čas samo ležati na plaži in se namakati v morju. In tudi zato, ker je imelo drugi teden morje samo osvežilnih devetnajst stopinj, po nebu pa so se radi podili oblaki, iz katerih je občasno tudi malo pokapljalo. Pa še pihalo je. In bilo je kakšnih 10 stopinj manj kot večino prvega tedna. Idealno za raziskovanje.

Nekateri izleti so bili v prvi vrsti namenjeni geocachingu, ostalo je bilo samo za zraven, pri nekaterih so bile pa v ospredju druge stvari, geocaching je bil pa za zraven. Idealno ravnovesje. 


Špilja Biserujka:

Simpatična mini jama blizu Rudin. Dolga okoli 110 metrov in ne pretirano globoka, pa vendar se jo splača videti - ni pač Postojnska jama, ampak tega niti ne moreš pričakovati. Do nje sva prišla kar dvakrat, saj sva bila prvič prepozna - junija je namreč odprta do petih, midva pa sva prišla minuto čez. Bi pa takrat osvežitev v njej prav prijala, ker sva prišla takoj na začetku dopusta, se pravi pri plus trideset in nekaj stopinjah, v špilji pa jih je prijetnih 15. 






Krk:

Mesto, ne otok, seveda. V Krku sva sicer že bila, tako da ga že poznava, ampak še vseeno se je lepo sprehodit po mestu, se ob obzidju spustit do morja in se povzpet do cerkvic na vrhu, kjer je krasen razgled. Zamerim jim edino parkomate, ki menda sprejemajo tudi bankovce, pa so mi vse po vrsti spljuvali nazaj v roke. Tako se je potem začelo nabiranje kovancev in kalkuliranje, koliko morava zapraviti, da nama vrnejo zadostno število kovancev. Nekako nama je uspelo.







Njivice:

Sicer nisem čisto prepričana, če bi temu resnično lahko rekla izlet, ampak delajmo se, da lahko. V bistvu samo zato, da lahko objavim spodnji fotki, ki sta mi res všeč, sploh prva. To je bil tudi edini "izlet" od tistih, kjer sva morala plačati parkirnino, kjer nisva imela problemov s kovanci, saj sva jih imela izjemoma dovolj. Tako sva tisto uro (zato sva jih tudi imela dovolj) porabila za sprehod in sladoled. In da mi je Uroš pokazal, kam so prišli na dopust, s katerega so odšli z apartmajem.



Fulfinum:

Ko sva prvič prispela do špilje in ugotovila, da z ogledom ne bo nič, nisva želela kar takoj nazaj v apartma (Uroš bi me tule sicer popravil, da tega nisem želela jaz, on bi z veseljem odšel s tiste vročine - priznam, res je bilo vroče), sva se odpravila še do Fulfinuma, ostankov rimskega mesta. Ruševine naju že tako ali tako vedno navdušijo.







3 komentarji:

  1. Njivice - obe sliki, morje je čudovito, prva slika pa sploh prava uživancija. Prav vidim se, kako bi tam uživala :)) uffa ... ti kar zavidam, veš..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene je tudi kar imelo, da bi se počila na tisti ležalnik, eno fajn knjigo v roke, eno hladno pijačo, pa bi bila za cel dan dobra :)) Aja, pa ogromno kreme za sončenje, drugače bi bila katastrofa :D

      Izbriši
    2. ...in enga dobrega maserja (ti si že imela s seboj tvojega dragega), da bi te na vsaki dve uri lepo namazal in zmasiral :)) človek si več kot to skorajda ne more želeti :P

      Izbriši