sreda, 25. junij 2014

Muskelfibrasti dan

Ne, danes ne bo nič morskega. A zakaj? Ker enostavno ni dan, ko bi rada pisala o morju. Ker danes, v tem vremenu, ob spominjanju na morje samo postanem otožna in bi šla nazaj (čeprav tudi dol verjetno vreme ni kaj dosti lepše, temperature pa ne dosti višje). In se mi, v dolgih hlačah in dolgih rokavih, morje, veter v laseh in visoke temperature izpred štirih dni zdijo samo še kot sanje. Kot da sploh ne bi bila na morju. Ena redkih stvari, ki govorijo, da je bilo vse skupaj res, je to, da luč v kopalnici doma sem in tja še vedno prižgem na zadnjem, namesto na prvem stikalu. (Dobro, pa vseh tisoč tristo fotk.)

Ok, dovolj poetike in patetike. Z Urošem sva bila zadnjih nekaj mesecev nekoliko lena, kar se tiče fitnesa. Jaz sicer malo manj kot on, ampak kaj dosti manj pa ne. Mene je enostavno bolj premamil tek zunaj, sem se pa občasno še vedno odpravila, da ne bi imela slabe vesti, da plačujem fitnes, pa ne hodim. Na morju mi je Uroš zaupal, da je malo izgubil voljo, ker se mu je zdelo, da ni nobenih rezultatov, vendar je ugotovil, da se mu pa vsi tisti obiski fitnesa vseeno poznajo, tako da sta se volja in motivacija začeli vračati.

In preden bi se spet obrnili in se skrili za kakšen vogal, sva stopila v akcijo in se včeraj po (pre)dolgem času odpravila na fitnes, da malo zbudiva mišice. Odločila sva se, da obdelava celo telo, da bo zbujena večina mišic. In danes so resnično zbujene skoraj vse, ker je počutje nekako takšno:

http://whygetstrong.com/why-you-get-sore/
Začelo se je že takoj zjutraj, ko sem se zbudila, v prsnih mišicah. In nekoliko v rokah. Že včeraj sem sumila, da se me bo danes lotil muskelfiber, in to hujši kot tisti, s katerim sem se zbudila, zato sem bila prav prijetno presenečena. Pa ne za dolgo. Ker se je začel pridno širiti v roke, v rame in na sprednjo stran stegen, čez dan pa se je preselil še na rit in notranjo stran stegen, kjer je bil pa prisoten že prej, se je pa še okrepil. In ko malo pojamram Urošu, da me vse boli, me hitro "potolaži" z besedami: "Ne skrbi, jutri bo še huje." Hvala, dragi.

4 komentarji:

  1. Hehe tvoj dragi je čisto zabaven, dobra tolažba, ni kaj :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Hehe res super tolažba ;D Aja pa spomnila sem se, si že šla preizkusit vodene vadbe, al jih hraniš za jesen? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa še prav je imel! Vadbe pa hranim za jesen. Sem najprej hotela maja, pa sem potem ful delala takrat in itak ne bi mogla prav redno hodit, čez poletje je pa itak tok drugih stvari za počet, tako da sem se odločila, da še malo počakam :)

      Izbriši