nedelja, 22. junij 2014

Evo nas kući

Kuku, midva sva nazaj!


Štirinajst dni se mogoče res sliši veliko, ampak mine hitro. Prehitro. Sploh če si na morju in se imaš fajn. In tako sva danes zjutraj pri Antonii spila še zadnjo belo kavo za devet kun (vsak svojo, da ne bo pomote) in se odpravila domov. Moje želje o zaprtem ali podrtem krškem mostu se seveda niso uresničile, ampak nimaš kaj - je pač treba domov in jutri v službo. 


Trenutno še nekoliko begam naokoli in svoj čas razporejam med prebiranje blogov, ki so se nabrali v teh dveh tednih, sortiranje mejlov, vpisovanje vseh najdenih zakladkov, razmišljanje v slovenščini (če štirinajst dni zunaj štirih sten, ko se pogovarjaš s kom drugim kot z možem, ves čas govoriš hrvaško, znotraj štirih sten pa televizija lovi celih sedem kanalov, ki so seveda vsi hrvaški, pač debelo gledaš že tablo, ki te pošilja v center, ne centar Ilirske Bistrice), bentenje nad zasneženo sliko na HRT2, kjer bi rada gledala nogomet, pa ga ne morem, in čohanje mačka, ki je zadnjih štirinajst dni večino časa preživel na omari v kopalnici, kjer je spal in/ali žalostno gledal fotko z najine poroke (taščine besede). 

Ogromno je stvari, o katerih bi rada pisala in o njih seveda tudi bom pisala (takoj ko ugotovim, kako, za vraga, se bom vsega skupaj lotila), ampak danes mi možgani še ne delujejo čisto dobro, zato tokrat samo nekaj malega slikovnega materiala (mimogrede, vse skupaj sva naredila približno 1300 fotk).







8 komentarjev:

  1. Waw 1300 fotk? To pa ni kar tako :) dobrodošla nazaj in se že veselim poročila dopusta ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jap, 1300 :) Oba zelo rada fotografirava, ko pride do sončnih zahodov jst itak naredim milijon fotk enega, tako da imam potem cel kup podobnih fotk :D Pa letos sva šla še naredit en fotošuting zapuščenega hotela, tako da se jih je še tam nabralo okoli 300, pa vse tisto letanje naokoli, tako da na koncu kar nanese :)

      Izbriši
    2. Kakšen fotoaparat pa imaš? :) mimogrede prve slike so res čudovite! Ko jih gledam, se počutim kot da bi bila tudi sama na dopustu :)

      Izbriši
    3. Pred dvema letoma sva kupila tegale: http://www.amazon.com/Sony-Cyber-Shot-DSC-HX100V-Digital-Vario-Tessar/dp/B004H8FND0, sva pa rekla, da naslednji bo DSLR, saj sva oba postala malo bolj "zahtevna". Ampak ne misliva še tako kmalu menjati, ker tale še čisto dobro dela in sva tudi na splošno z njim res blazno zadovoljna.

      In hvala :)

      Izbriši
    4. Zrcalno-refleksni (tisti, pri katerih objektive potem dokupuješ posebej).So pa malo zahtevnejši za uporabo od teh kompaktnih.

      Izbriši
    5. ...ampak najbrž tudi bistveno boljši? Jaz si po eni strani zelo želim kupit fotoaparat, ampak po drugi se bojim, da ne bi imela volje ga nosit okoli, ker je pač telefon bolj priročen, čeprav slike niso ravno neke kakovosti. A vidva sta se že tako navadila, da ga povsod nosita s seboj in vama je res v užitek fotografiranje, da vama to ni odveč?

      Izbriši
    6. Pa tudi boljši, ja. Saj sva razmišljala o takem že pred nakupom tega, ki imava zdaj, ampak se nama je vseeno zdelo, da bi bil to prevelik preskok. Tega imava pa, kadar greva takole kam na izlet, vedno s sabo, da bi ga pa čisto vsak dan nosila s sabo, pa ne. Na začetku sva ga mogoe včasih še pozabila doma, ko se pa enkrat navadiš, ga pa kar avtomatično neseš s sabo. Pač obesiš tisto torbico čez ramo in je to to :)

      Izbriši