torek, 27. avgust 2013

Vsakokratno vprašanje na glavni ljubljanski železniški postaji

Prav vsakič, ko se sprehodim mimo glavne ljubljanske železniške postaje, se mi porodi isto vprašanje. In ne, to vprašanje nima prav nobene zveze z železniško postajo, ampak s tekilo. Ja, prav ste prebrali, s tekilo. Med drugim. Pa z viskijem. In vodko. In sadjevcem. In borovničkami. In jegrom. In štokom. In z vsemi drugimi žganimi pijačami (če kdo še ni ugotovil nadpomenke omenjenih). A kje je fora? 

Fora je v podčrtanem delu desetega člena zakona o omejevanju porabe alkohola:

Prepovedana je prodaja alkoholnih pijač med 21. uro in 7. uro naslednjega dne, razen v gostinskih obratih, kjer je dovoljena prodaja alkoholnih pijač do konca njihovega obratovalnega časa, določenega v skladu z zakonom.
Ne glede na prejšnji odstavek je prepovedana prodaja žganih pijač v gostinskih obratih od začetka dnevnega obratovalnega časa do 10. ure dopoldan. Prepoved prodaje vključuje tudi dodajanje žganih pijač brezalkoholnim pijačam in drugim napitkom.

In kakšno zvezo ima to z glavno ljubljansko železniško postajo? No, nasproti nje stoji en lokal, ki se imenuje Box bar (zdaj glavna ljubljanska železniška postaja neha biti pomembna). In kakšno zvezo ima Box bar s podčrtanim delom desetega člena zakona o omejevanju porabe alkohola? Lahko bi rekla, da 24-urno zvezo. Lokal je namreč odprt 24 ur na dan. Od polnoči do polnoči. Tventiforsevn. In kje je torej tisto vsakokratno vprašanje iz naslova? 

Prepoved točenja žganih pijač se torej konča ob desetih dopoldne. Kdaj pa se začne?

4 komentarji:

  1. Kdo sploh hodi v box bar :P

    Jaz sem tja zahajal, ko se je še imenoval new york pub in je v njem delal nek američan.

    OdgovoriIzbriši
  2. ob 10h dopoldne se verjeto začne prodaja ;) konca prodaje pa ni :D Nikdar niso v prekršku ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Za konkreten primer nebi vedela, poznam pa primer ki je tudi 24/7 pa so najprej nehali točit VSE alkoholne pijače ob treh ponoči in kasneje prestavili na 1:00 :)

    OdgovoriIzbriši