torek, 7. april 2015

Plánování

Na začetku leta je bilo še malo zgodaj, da bi začela na veliko načrtovati, kaj vse bova počela v Ostravi poleg tega, da bova uživala v dobrem hokeju in glasno navijala za naše rise. Tako sva se takrat "samo" veselila tega, da greva. No, jaz bi najraje cele dneve skakala v zrak kot majhen otrok, pred katerega so ravnokar položili kilsko vrečo haribo gumijastih medvedkov, a sem se raje nekoliko držala nazaj.

Zdaj pa je prvi maj vedno bližje in vedno bolj smiselno se zdi, da se nekoliko poglobiva v vse tisto, kar bi si rada ogledala, saj bova s časom omejena dosti bolj, kot če bi šla tja na turistični izlet. Tako sva že malo naštudirala, kje v Ostravi je kaj - kako daleč od hotela, kakšne so prevozne možnosti do tja ... Precej vesela sva bila, ko sva ugotovila, da je veliko stvari dokaj blizu, večinoma na razdalji nekje 45-minutne hoje. Pa tudi hokejska dvorana ni daleč, kar je super.

Napisala sva si že, kdaj bova imela prosti čas, zdaj pa naju čaka seznam tistih stvari, ki jih resnično morava videti - na primer živalski vrt in minumundus, če vprašate mene, in Intersport in KFC (lačen si pač ful drugačen in takrat KFC pride zelo prav, saj imava oba kaj od tega), če vprašate Uroša. Seveda se malo heca (upam). Sicer nad tako natančnim načrtovanjem nisva nujno blazno navdušena, ampak se nama zdi, da tule kaj dosti drugače ne bo šlo oziroma da bi bilo sprotno načrtovanje preveč stresno. 

Z birokracijo nimava nobenega dela več - plačano je vse, zavarovanje je urejeno, osebni izkaznici sta veljavni, slovenska zastava je naročena (vem, to ni birokracija, ampak sem morala napisati) -, tako da zdaj resnično lahko v miru načrtujeva. Načrtovanje je fajn. 

In prvi maj bo prav kmalu tu. Samo še 24-krat spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar