četrtek, 13. december 2012

Maček, ki to ni

Pa s tem ne mislim na najinega mačkona, za katerega vedno bolj dvomim, da je res moškega spola, ker čveka huje in glasneje kot horda italijanskih bab. Mislim na tisti grozni občutek v glavi, želodcu in celem telesu, ko si po prepiti noči rečeš, da se nikoli več ne boš dotaknil alkohola tako zelo napil. Mislim na tisti občutek, ko se ti zdi, da je glava velika za celo stanovanje in da ti zato ne bo uspelo priti skozi vrata. Mislim na tisti občutek, ko lahko vsak trenutek vidiš zvezde, samo malo hitreje moraš obrniti glavo. Mislim na tisti občutek, ko si lačen kot volk, pa hrana sploh noče iti dol po grlu. Mislim na tisti občutek, ko se počutiš kot spacana vileda, ki se je en teden namakala v neki nagravžni tekočini.

Tega (žal) ne dela samo alkohol. To dela tudi celonočno odojkanje (obračanje po postelji, kot se obračajo odojki, ki jim skozi gobec in rit potisnejo palico in jih potem vrtijo nad ognjem) in zbujanje. Ob pogledu na koledar je seveda vse takoj jasno - mlaj je. To pomeni, da bom čez cca. 14 dni spet tečna, čez cca. 28 pa bom spet špilala odojka. Never ending story ... 

1 komentar:

  1. Ojaa, tudi jaz sem mela to "odojkanje" (btw, ful luštna beseda). Samo da je pri meni trajalo več dni to odojkanje.. Včeraj sem končno lepo zaspala. Upam da danes tudi (:

    OdgovoriIzbriši