četrtek, 24. oktober 2013

Lektorski fail dneva

Tokrat sem ga zakuhala kar sama in bi se najraje skrila pod mizo in nikoli več zlezla izpod nje, ljudi, ki so prejemniki tega faila, pa izsledila in jih rotila, naj pod nobenim pogojem ne odpirajo mojega sporočila. 

V življenju posameznika nekoč pride do točke, ko pošlje kakšno prošnjo za delo. Seveda se poudarja, da mora biti ta prošnja s slovničnega in pravopisnega vidika brezhibno napisana, kar se mi zdi edino prav. Pri lektorju, ki se zanima za lektorsko delo, so pa razne napake in lapsusi sploh totalno nesprejemljivi.

Kaj sem torej ušpičila? V sami prošnji nič, konec koncev sem jo petkrat prebrala, da bi se prepričala, da v njej ni nobene napake. Tudi v življenjepisu ne. Tudi tega sem petkrat prebrala, da bi se prepričala, da je brez napak. Nisem pa petkrat prebrala naslova datoteke. Pa bi ga očitno morala, saj se je prvi j nekam izmuznil. Seveda sem to ugotovila šele po poslani četrti prošnji ...

2 komentarja:

  1. Ja se zgodi, pa upam, da bodo tudi prejemniki dojeli, da gre za tiskarskega škrata in ne za neznanje. Sem se pa tudi sama kmalu ugreznila v tla, ko sem na otvoritvi razstave zagledala plakat naše skupine z napačno verzijo vsebine. Fotomontaže zelo slabe kvalitete in namesto besedila Lorem Ipsum, na otovritvi pa profesorji in ostali študentje, ki so te napake seveda takoj opazili. Grozno sem se počutila in takrat nisem mogla narediti nič glede tega. Na srečo pa smo vse rešili in visi zdaj tam že popravljen/osvežen plakat :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ojooj, boga to pa je res hudo :/ Upam, da ne bo večje katastrofe in da boš dobila delo.

    OdgovoriIzbriši