četrtek, 12. december 2013

Kako sem naredila dva ogromna in totalno presladka piškota

Danes sem drugič v življenju pekla piškote. Prvič sem jih pekla okoli deset let nazaj, ko sem nekje dobila en fajn recept. In bila toliko pametna, da sem ga po uspešno spečenih piškotih vrgla stran - recept za enkratno uporabo pač. No, danes pa sem se lotila enih čisto drugačnih piškotov, za katere sem že pred nekaj časa našla recept na internetu, na nekem ameriškem blogu. Pridno sem si zapisala sestavine in pri tem pridno pretvarjala skodelice v grame.

In ravno nekje pri tem pretvarjanju je očitno prišlo do napake. Kar naj bi bila dva manjša pekača piškotov, sta bila dva ogromna, totalno presladka piškota. In še to brez tiste prave hrustljavosti, ki jo morajo imeti piškoti, vse je bilo čisto rahlo in nekam lepljivo.



En pladenj sva z Urošem že zmazala, pa nama je kar malo žal - zaradi vsega tistega sladkorja, namreč. Sicer pa, treba je pojest, saj se da, če se malo potrudiš. Da bi vsaj malo omilila vso tisto sladkobo, sem piškot lepo nadrobila v dve skodelici, čez pa prelila navaden jogurt, ki ga je bilo sicer nekam malo, ampak vseeno dovolj, da je vsaj približno opravil svoje delo. 

Za naslednjič pa vem, da bom recepte najprej iskala po slovenskih blogih ...

2 komentarja:

  1. Ampak zgledata pa dobro :)
    Sicer pa dvomim, da je prišlo do napake pri pretvarjanju, pri Američanih pač nikdar ne veš. Baje, da si še solato sladkajo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To vem, da vse sladkajo, ampak tudi masa iz tistih sestavin ni bila taka, kot bi morala biti. Zdaj mi je uspelo nekje najti slovensko verzijo tistega recepta in vidim, da so bile moje količine res malo čudne. Jutri poskusim še enkrat :)

      Izbriši