četrtek, 19. maj 2016

Kaj imajo skupnega sladoled, polenta s slanino, palačinke, pivo in presni tiramisu?

Kavo. In Vrhniko. Vsaj v soboto je bilo tako.


Povabilo je prišlo enkrat sredi tedna in pravzaprav sploh ni bilo namenjeno meni. Ampak je ostalo pri tem in tako sva se dopoldne z Ajdo odpravili na Vrhniko na vse s kavo. Vreme na žalost ni ravno sodelovalo, zato so festival prestavili v notranjost - Cankarjevega doma. Kam pa drugam?

Na blagajni sva denar zamenjali za degustacijske kupone. Nisva vedeli, kje bi začeli, z vseh koncev je dišalo po kavi. Veliko je bilo tudi čokolade. Kava in čokolada je pač super kombinacija.
Seveda pa nisva ostali pri klasiki. Kavni sladoled je bil super - saj ne da bi katera od naju pred tem dvomila, da bo. Kavno pivo je zanimivega okusa, ampak ob enajstih dopoldne gre po grlu malo težje, kot bi šlo ob enajstih zvečer. V palačinki z maskarponejem in kavo kava ni prišla tako zelo do izraza, kot bi lahko, pa je bila vseeno zelo dobra. Hladno varjena kava sama po sebi ima za moje pojme nekoliko premočen okus, kombinacija z riževim mlekom pa je bomba. Presni tiramisu je bil božanski. Polenta z v kavi karamelizirano slanino je bila za moj okus nekoliko preslana, slanina pa zanimiva. Res ne ravno tipična kombinacija.Kupone sva uspešno zapravili in ugotavljali, da sva zelo dobro izbrali čas prihoda - če bi prišli kasneje, bi na primer ostali brez Cankarja na palčki, verjetno tudi brez presnega tiramisuja in mogoče še brez česa. Predvidevam, da niso pričakovali takega navala. Tudi medve nisva pričakovali toliko ljudi - sploh pa ne toliko otrok glede na to, da je bila v ospredju kava.

Dobro zapravljenih pet evrov, ni kaj. Plus še tistih nekaj, da se bova doma lahko razvajali z malo bolj posebno kavo - Ajda s Cankarjevo iz vrhniške skodelice, midva s Cankarjevo in honduraško. Sem in tja za gušt.
1 komentar:

  1. Ooo, na tak festival pa bi šla z veseljem.

    Ps: kava in čokolada sta res odlična kombinacija + že fotke so njamsi :D
    predzadnja je zelo resnična :D

    OdgovoriIzbriši